Eenzaam in mijn relatie

Doe ik er wel toe? Ben ik wel in beeld bij mijn partner? Ik sta er alleen voor. Echte interesse voel ik niet. Over anderen kan mijn partner wel enthousiast zijn. Ben ik er dan alleen voor om de boel draaiende te houden? Mijn partner weet niet eens wat er in me omgaat.

Waarom voel ik mij zo eenzaam?

Het hebben van een relatie brengt verwachtingen met zich mee. Je gaat ervan uit dat je een team vormt, dat je partner je laat voelen dat je belangrijk bent. Misschien was dit in het begin ook wel zo maar is de eerste ijver er af. Je partner is in de eigen wereld verdwenen en weet nauwelijks nog wat er in je omgaat. Als je een partner hebt maar je toch alleen voelt kan dat een sterk gevoel van eenzaamheid met zich meebrengen. En zeker als je partner wel bij andere mensen betrokken en enthousiast is. Dan schrijnt het nog veel meer.

Hoe kan ik voorkomen dat de het erger wordt?

Door je partner weer in je wereld te betrekken. Misschien wel door het op te eisen. Maar dit zal een grotere kans van slagen hebben als je partner voelt dat er iets te winnen valt. Dus niet klagen over wat er allemaal niet goed is maar aangeven wat je graag zou willen, waar je graag samen uit zou willen komen. Dus liever honing dan azijn. Sluit ook zoveel mogelijk aan bij de wensen van je partner. Wat mist je partner? Als je partner in beweging is gekomen geef dan steeds meer aan hoe jij weer gelukkig gemaakt kunt worden. En begin met dingen die niet te groot voelen voor je partner. Een beetje succeservaring doet wonderen.

Eenzaamheid aanpakken bij Relatietherapiecentrum

Als het niet goed lukt om je partner weer in jouw wereld te krijgen kunnen wij helpen. We kijken waar de weerstand zit of wat je partner nodig heeft. Misschien mist je partner ook wel iets of voelt die zich ook eenzaam. We helpen jullie bij het overbrengen van de boodschappen zodat de wensen niet als verwijt worden opgevat. Als we weten waar de stremmingen zitten gaan we hier samen mee aan de slag. Daarna is de weg vrij om stap voor stap dichter bij elkaar te komen. We leren jullie weer echte aandacht voor elkaar te hebben, elkaar ècht te zien. En als dat lukt gaan we kijken naar jullie dagelijks leven: hoe kunne we dit zo inrichten dat er genoeg tijd gestoken wordt om elkaar ook te blìjven zien en horen.