Intimiteit en seks

Angst, twijfel, onzekerheid. Ben ik nog wel aantrekkelijk? Heeft mijn partner me nog wel nodig? Is er een ander in het spel? We leven als broer en zus. Kan ik het accepteren dat we zo weinig seks hebben. Zoekt mijn partner het buiten de deur? Redt onze relatie het wel op deze manier?

Waarom is intimiteit en seks zo belangrijk in de relatie?

Intimiteit kan zijn: even die blik, die speciale aandacht, die knuffel en die kus, lekker tegen elkaar aanliggen of elkaar liefdevol aanraken. Samen met seks vormt ’t het cement van de relatie. Het zorgt ervoor dat je je als partner speciaal voelt en dat je iets exclusiefs met elkaar hebt. Ook zorgen de fijne gevoelens die het met zich meebrengt voor een buffer voor de mindere momenten die iedere relatie kent. Als je ruzie hebt of tegenslagen bijvoorbeeld.

Voorkomen dat je elkaar kwijtraakt!

Als een van jullie intieme gevoelens vooral deelt met iemand buiten de relatie kan dat ervoor zorgen dat je emotioneel uit elkaar drijft. Als er er sprake is van flirt-gedrag dat te ver gaat of misschien zelfs vreemdgegaan wordt kan dit een snel einde betekenen van je relatie. Voor veel vrouwen is er ook sprake van een vertrouwensbreuk als de man porno kijkt of over andere vrouwen fantaseert. Kortom, intimiteit en seks hoort thuis in de relatie.

Als het ontbreekt maak er dan samen werk van. Giet je tekort in een positief jasje. Ga niet verwijten maar geef aan wat je fijn zou vinden. Of misschien is het nog beter om het gewoon te doen. Praat over wat je ècht bezighoudt, maak het gezellig en kruip tegen elkaar aan. Of koop die massageolie….. As dat allemaal niet lukt, zoek dan hulp!

Werken aan intimiteit in je relatie bij Relatietherapiecentrum

We kijken wat de oorzaak is van het verdwijnen van de intimiteit of seks. Is het ongemerkt uit jullie dagelijks leven verdwenen, misschien door drukte met werk of kinderen? Heeft een van jullie zich in de steek gelaten of bedrogen gevoeld? Of is er iets anders aan de hand? Als weten waren het vandaan komt kunnen we gaan bouwen. We kijken wat er voor jullie nodig is om in beweging te komen en geven praktische tips.

Aanpak

Misschien moet er aandacht besteed worden aan het praten over gevoelens. Misschien moeten jullie leren om weer ècht naar elkaar te luisteren in plaats van elkaar kwijt te raken. Als een van jullie zich emotioneel zwaar in de steek gelaten heeft gevoeld kunnen we eventueel gebruik maken van verwerkingstherapie. Maar of er nu een klein zetje nodig is of een grondige aanpak, het is het waard. Je relatie en leven worden veel completer en je jìj gelukkiger.