Mijn relatie verbreken?

Angst, twijfel, onzekerheid. Dit is toch niet wat ik wil?! Heeft het nog wel zin om te blijven proberen? Kan ik niet beter voor een ander gaan? Maar, krijg ik dan geen spijt? Stel ik misschien te hoge eisen? Blijf ik dadelijk niet voor altijd alleen?

Wat maakt dat ik zo twijfel?

Een relatie kan een grote bijdrage kan leveren aan je gevoel van geluk. Een goede relatie geeft je de mogelijkheid om te bereiken wat je hart begeert: intimiteit, samen zijn, steun, samen reizen, een gezin vormen etc. En de rol die je partner vervult kan niet gedeeld worden met een ander. Er staat dus een grote druk op wat een partner voor je moet betekenen. Je mist misschien dingen in je relatie maar je weet niet wat de toekomst je brengt als je de relatie beëindigt. Blijf je alleen of blijkt je partner toch nog niet zo slecht dan krijg je misschien spijt van je keuze.

Omgaan met de twijfel, wat moet ik nu?

Pas als je weet dat je alles uit je relatie hebt gehaald kun je een weten waar je al of niet voor kiest. Misschien heb je je wel blind gestaard op alles wat er niet goed zat, lijkt het alternatief veel beter, maar realiseer je je dadelijk dat je de goede kanten niet wil missen. En misschien valt er nog heel veel te doen aan de minpunten. Zolang je twijfelt is het goed om met je relatie aan de slag te gaan. Maar dan wel op een manier die kans heeft. Dus niet blijven herhalen wat maar steeds niet werkt.

Hoe kan Relatietherapiecentrum mij helpen?

We gaan samen kijken naar jullie relatie. Waar wijkt die af van wat jullie eigenlijk willen? Zit jullie relatie niet goed in elkaar of zit de onzekerheid in jezelf. We kijken naar wat jullie van een relatie verwachten en hoe we hier naartoe kunnen werken. Door niet steeds in de verkeerde patronen terecht te komen kunnen de allergieën misschien wat naar de achtergrond verdwijnen. Door betere communicatie en door je open te stellen voor elkaars gevoelens kunnen jullie misschien weer voelen dat je samen voor hetzelfde gaat: een goede relatie met elkaar hebben. Wij zetten hoog in. Als jij dat ook doet hoef je dadelijk niet meer te twijfelen. Dan weet je of je er toch voor gaat of dat er echt niets in zat.