Toegeven dat je hulp nodig hebt vereist wat moed maar kan je veel opleveren.
Lees hier wat we voor je kunnen betekenen.

AFSPRAAK MAKEN

Problemen

Er ontbreekt iets in je relatie. Het vertrouwen is weg of het is om een andere reden niet meer leuk. Je voelt je niet op waarde geschat en de verbondenheid is ver te zoeken. Je raakt steeds in dezelfde patronen verzeild en er komt steeds meer moedeloosheid, frustratie of boosheid naar boven. De communicatie loopt slecht en je vraagt je af of het allemaal nog wel goed kan komen.

Het goedhouden van je relatie is niet makkelijk

Er zijn heel veel dingen die fout kunnen gaan in een relatie. Je kunt als persoon erg verschillen maar ook in je verwachtingen van een relatie. Hoe kun je het voor elkaar krijgen dat je de lasten eerlijk verdeelt en je evenveel uit de relatie haalt? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg voor elkaar bent als er veel druk is door werk of kinderen. Als het allemaal niet fair voelt is het moeilijk om dat te accepteren want een relatie is erg belangrijk voor de invulling van je leven. En als er dan ook nog iemand is met wie het wèl leuk is, met wie je goed kunt praten en waarbij er ook nog eens aantrekkingskracht gevoeld wordt, is het heel verleidelijk om je relatie overboord te gooien.

Wat ontbreekt er in je relatie?

Leven jullie langs elkaar heen? Is je relatie saai? Mis je warmte, steun of aandacht? Heb je het gevoel dat je er alleen voorstaat? Zijn er dingen gebeurd waar je moeilijk overheen kunt zetten? Zijn er veel teveel ruzies? Is er een ander in het spel? Verschilt jullie behoefte aan seks.

Een relatie zonder problemen is moeilijk voor elkaar te krijgen

Waarschijnlijk zit je op verschillende vlakken anders in elkaar dan je partner. Je hebt een andere achtergrond, een andere geschiedenis, een andere manier van communiceren, een ander karakter. En misschien heb je wel andere ideeën over hoe een relatie moet zijn.
In bijna iedere relatie zijn er dan ook regelmatig momenten van ontevredenheid, frustratie of boosheid. Maar als dat te vaak het geval is of als er dingen zijn gebeurd die te groot zijn om overheen te stappen kan je relatie helemaal vastlopen

Het opgeven en je relatie verbreken?

Dat kan misschien als de oplossing voelen maar als het paniekvoetbal is zul je toch weer gaan twijfelen. En als je het te snel opgeeft zul je er ook niet veel van kunnen leren. Dit maakt de kans groot dat je later weer in dezelfde valkuilen terecht zult komen. Gun jezelf de kans om hiervan te leren. En hopelijk met als resultaat dat je relatie weer de goede kant op gaat en dat je achteraf blij zult zijn dat je het een kans hebt gegeven.

Dan maar uit elkaar?

Als het zo doorgaat wordt de kans dat je relatie standhoudt steeds kleiner. De negatieve gevoelens stapelen zich op en de allergieën worden steeds groter. Als je zeker weet dat de liefde over is en er geen mogelijkheden meer zijn om die terug te krijgen kan uit elkaar gaan een goede keuze zijn. Maar misschien heb je niet alles geprobeerd en mis je een kans als je het opgeeft. Ook al zie je zelf geen weg meer om eruit te komen, dat betekent niet dat die er niet is. Een relatietherapeut kan jullie helpen met het herstellen van het vertrouwen in elkaar en in de relatie.

Voorkomen dat het misloopt

Kijk eens of je de verkeerde patronen kunt doorbreken waarin jullie terecht zijn gekomen. Ga weer luisteren in plaats van roepen. Ook al ben je nog zo boos, je partner heeft misschien een andere beleving van hetzelfde. Maar als dat allemaal niet lukt of als er iets gebeurd is waar je je niet zomaar overheen kunt zetten is het misschien goed om snel professionele hulp te zoeken.

Hulp bij Relatietherapiecentrum

Wij gaan samen kijken hoe we jullie relatie weer vlot kunnen trekken. Zelfs als je het al ècht niet meer ziet zitten en op het punt bent aanbeland om je relatie te beëindigen is het goed om te kijken wat er nu precies fout is gegaan. Misschien dat je toch weer mogelijkheden gaat zien om verder te kunnen. En ook als dat niet het geval is, dan is het goed om te weten dat er ècht niet meer inzat. Maar eerst kijken naar de mogelijkheden om je relatie te redden. En misschien wel beter te maken dan ooit! We helpen jullie om weer naar elkaar te gaan luisteren en aandacht voor elkaar te hebben. En om elkaar emotioneel weer te begrijpen en te steunen. Wij kunnen jullie helpen bij het doorbreken van verkeerde patronen, het omgaan met moeilijke emoties en met jullie communicatie. Maar eerst willen we jullie verhaal horen.

Onze therapeuten

Wij helpen jullie om het om te buigen en weer verbondenheid te voelen. Je kunt bij ons snel terecht. Kijk hier onder welke therapeut je het meest aanspreekt

Tom
TomRelatietherapeut
Samen kijken we wat er onder jullie problemen zit. Vaak is dat op het gevoelsvlak. Je niet gezien, gewaardeerd of gesteund voelen. Angst en onzekerheid kunnen je relatie onnodig kapot maken. Als je je weer verbonden voelt is er veel mogelijk. Ik laat jullie dit ervaren.
ONLINE AFSRPAAK MAKEN
Giel
GielRelatietherapeut
Bij relatietherapie ga ik op zoek naar het gevoel achter wat er gebeurd is of wat er gezegd wordt. Voel je je veilig bij de ander, verbonden, gewaardeerd? Elkaar weer echt zien en horen is vaak een voorwaarde om goed verder te kunnen. En hoe kun je voorkomen dat je weer in dezelfde situatie terechtkomt?
ONLINE AFSRPAAK MAKEN
Eric
EricRelatietherapeut
We onderzoeken samen en komen tot de kern. Dat kan spannend zijn. Het is dan belangrijk om je veilig en geaccepteerd te voelen. Dat betekent niet dat het altijd heel ernstig moet zijn, humor mag er ook bij! Speels, verrassend, oprecht en betrokken. Mijn belofte: Het traject brengt jullie nieuw perspectief.

ONLINE AFSRPAAK MAKEN
Reinier
ReinierRelatietherapeut
Mijn naam is Reinier (psychosociaal therapeut) en ik ben al meer dan 35 jaar actief in het begeleiden van mensen in moeilijke fases van hun leven. Angsten, fobieën en trauma’s naast autisme, hoogbegaafdheid en relatieproblemen zijn mijn voornaamste aandachtsgebieden. Tevens als PDS (prikkelbaar darmsyndroom) therapeut werkzaam.
ONLINE AFSRPAAK MAKEN
Chrisje
ChrisjeRelatietherapeut
De combinatie van mijn brede werkervaring op psychosociaal vlak en mijn uitgebreide opleidingsgeschiedenis zorgen ervoor dat ik veel ervaring heb opgedaan in het blootleggen van onbewuste patronen die maken dat koppels vastlopen in het leven. Belangrijke kennis, waar ik jullie graag mee verder help.
ONLINE AFSRPAAK MAKEN
Eric
EricRelatietherapeut
In mijn therapie ben ik creatief, analytisch, initiatiefrijk en heb een groot inlevingsvermogen. Wat cliënten terugkoppelen is dat ik op een natuurlijke manier aansluiting vind bij de cliënt en op een passende manier kan spiegelen. Ik praat met cliënten en doe oefeningen die helpend zijn voor hun proces. Ik houd tijdens mijn therapie oog voor de krachten en positieve kanten van cliënten.
ONLINE AFSRPAAK MAKEN

Aangesloten verenigingen / instituten

Wij zijn lid van de volgende verenigingen en instituten.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in zodat wij zo snel mogelijk contact met je kunnen opnemen. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085-0607115