Sleur in mijn relatie

Is dit alles? Waarom is het zo saai? Er is zo weinig spanning in onze relatie. Altijd maar bezig met nuttige dingen. Moet ik me hierbij neerleggen?

Verwacht ik teveel?

Als jullie situatie even teveel energie vraagt of als je echt onredelijke eisen stelt kan het misschien beter zijn om je verwachtingen wat terug te schroeven. Maar meestal is er genoeg ruimte om het leuker en spannender te maken. Zeker als het opzoeken van spanning of uitdaging eerst wel gebeurde maar de laatste tijd steeds minder aandacht gekregen heeft. Zonde om je hier te gemakkelijk bij neer te leggen.

Wat kan de oorzaak zijn van de sleur?

Misschien zijn jullie wel gewoon vergeten om te kijken wat je ècht wil, is het langzaam uit jullie leven verdwenen. Misschien zit een van jullie teveel met andere dingen in het hoofd en is er te weinig ruimte voor leuke of spannende dingen. En misschien zit het meer in het gevoel, bijvoorbeeld als er sprake is van wat depressieve gevoelens.

Wat kunnen de gevolgen zijn?

De gevolgen kunnen zijn dat een van jullie een keer de relatie verbreekt. Misschien wel door het contact met iemand die de spanning wel oproept en weer zorgt voor uitdaging. Maar ook als dat niet gebeurt is het geen geweldig vooruitzicht als je nu al sleur in je relatie ervaart. Het zal niet vanzelf beter worden, integendeel!

Wat kan ik aan de sleur doen?

Ga met je partner om de tafel en geef aan wat je graag zou willen. Ga niet teveel verwijten maar houd her positief. Probeer samen tijd vrij te maken om leuke dingen te doen en kijk welke dingen jullie echt weer laten voelen dat je leeft. Kijk ook naar jullie seksleven. Is dat aanwezig en spannend genoeg? Probeer te verleiden en te verrassen. Als dit allemaal niet genoeg is om de sleur te doorbreken, zoek dan hulp.

Sleur te lijf bij relatietherapiecentrum

We zoeken samen met jullie naar de oorzaak van de sleur. Zijn het de omstandigheden of is het iets anders? Wat is er precies aan de hand? Misschien is het nodig om wat meer naar de persoonlijkheid te kijken. Wij helpen jullie om los te komen van eventuele remmingen, te ontdekken wat jullie bloed weer wat meer laat stromen en laten jullie dit ook praktisch inpassen in jullie leven. Jullie zullen de sleur achter je kunnen laten en weer echt plezier en spanning terugkrijgen in jullie relatie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!